dobosevic.com

Internet Explorer sucks (Microsoft isto)

 
Index
Preporuke
Internet i e-mail prijevare
Who Am I?

Novo!
Vijesti i noviteti iz svijeta informatike. Recenzije (softver, operativni sustavi...). Savjeti i uputstva.

Tekstovi:
Certified for Windows Vista
Internet Explorer sucks
Moj prijatelj Wolfix :-)
Zašto volim:
             ...Linux?
             ...OpenOffice?
             ...Thunderbird
             ...Firefox?
Kako je sve počelo: Steve Jobs i Bill Gates

Da li je to nova vijest?
Naravno da nije. Microsoft se oduvijek trudio da svi njegovi proizvodi budu najbolje pozicionirani na ljestvici "10 Najgorih".

Čemu onda čuđenje?
A eto čudim se zato jer nakon svih mogućih propusta koje je ostvario u prethodnim verzijama i nakon što je popljuvan od strane raznih kritičara i korisnika nije učinio ništa bolje i kvalitetnije.
Nakon što je dobio loše kritike za svoje browsere odlučio je napraviti novu verziju Internet Explorer 7.
Geslo je bilo "Čuli smo vas". Time su htjeli pokazati kako će napokon poslušati glas naroda i napraviti siguran browser.

I tako jednoga dana izašao je taj revolucionarni Internet Explorer 7.
Prva novost na oko vidljiva bili su tabovi. Dakle novi link ste mogli otvoriti u novom tabu a ne u novom prozoru kao do sada. Ok lijepa promjena iako je to konkurencija napravila odavno pa su mogli i oni.
Da li se Internet Explorer 7 pridržava W3C standarda? Pa naravno da ne! Zašto da se on pridržava svjetski utvrđenih standarda kojih se pridržavaju svi ostali browseri?
Druga novost se pojavila za tjedan dana nakon izlaska. Čovjek je uspio razvaliti taj super siguran browser na kojem je pri izradi bio ekstra naglasak na sigurnosti :-)

Na žalost to nije sve, evo nedavno se pronašla još jedna sigurnosna rupa koja je dozvoljavala ulazak u komp zloćudnoj skripti postavljenoj na serveru. Taj propust je bio toliko velik da su stručnjaci preporučivali ljudima da pređu na druge browsere dok Microsoft ne napravi zakrpu.
Kada su upitali Microsoft o tom propustu umjesto da pomogne ljudima i zaštiti ih on je samo rekao kako je normalno da se tako neki propust dogodi i da niti jedan browser nije imun na to. Da u pravu su samo je razlika što su greške kod ostalih browsera vrlo rijetke i nisu toliko opasne. U svakom slučaju isprave se brzo. BBC izvor.

No zašto uopće očekivati od firme poput Microsofta da napravi nešto dobro i kvalitetno? Da li znate da od svih operativnih sustava (Unix, Linux, Mac koji je ionako baziran na Unixu) jedino je za Windows potreban antivirus? Da jedino Windows bez imalo problema zarazi bilo koji virus u nekim slučajevima čak i ako imate antivirus.

Pročitajte članak Preporuke u njemu sam naveo neke dobre i pouzdane browsere.


debian linux
SeaMonkey all in one Use OpenOffice.org
Firefox 3
Get Thunderbird
PSPad
Not f'd — you won't find me on Facebook