dobosevic.com

Kako je sve počelo: Steve Jobs i Bill Gates

 
Index
Preporuke
Internet i e-mail prijevare
Who Am I?

Novo!
Vijesti i noviteti iz svijeta informatike. Recenzije (softver, operativni sustavi...). Savjeti i uputstva.

Tekstovi:
Certified for Windows Vista
Internet Explorer sucks
Moj prijatelj Wolfix :-)
Zašto volim:
             ...Linux?
             ...OpenOffice?
             ...Thunderbird
             ...Firefox?
Kako je sve počelo: Steve Jobs i Bill Gates

Da li ste gledali film Pirates of Silicon Valley (Pirati Silicijske doline)?
Film govori o nastanku firmi Apple i Microsoft ili točnije o životu Steve Jobsa i Bill Gatesa.
Osim povijesnih činjenica film je zanimljiv jer se kroz njega može upoznati karakter Steve Jobsa i Bill Gatesa. Isto tako možete vidjeti na kakvim temeljima su nastale firme Apple i Microsoft.

Film započinje scenom u kojoj Steve Jobs izrađuje komjutere u garaži sa frendovima-zaključak čovjek zna što radi. Uskoro se počinje probijati i drugi prepoznaju novost i kvalitetu.
S druge strane Bill Gates nije uspješan, nema ideje, nema znanja, nema ničeg. Pošto je isfrustriran i jedino što ima je želja da bude netko i da bude slavan uspije dogovoriti sastanak s Intelom. Na sastanku se dogovori s njima da im da operativni sustav za njihove kompjuere i da mu plate po prodanom proizvodu.
Sve je to naizgled ljepo ali problem je što on nema operativni sustav! Uspio ga je kupiti od čovjeka koji ga je razvio i to je bio njegov prvi posao. Tokom filma možete vidjeti kako Bill Gates krade ideje i znanje od Steve Jobsa u Appleu i osniva svoju firmu na račun laži i krađe.

I na kraju možete se zapitati A zašto je to uopće meni bitno?
Zato dragi čitaoće jer taj isti Bill Gates ili ti Microsoft laže i krade cijelo vrijeme i tebe! Laže te i krade svaki put kada tvrdi da je njegov operativni sustav stabilan i siguran i prodaje ti loš proizvod po skupoj cijeni! Više o tome možete pročitati na stranici Certified for Windows Vista i Internet Explorer sucks.

Želite li kvalitetan i siguran operativni sustav odaberite Apple Mac ili Linux koji je k tome i 100% besplatan bez obzira želite li desktop ili server.

Ovdje možete pogledati te tri ključne scene iz filma:
Apple
Bill Gates laze
Bill Gates-krade


debian linux
SeaMonkey all in one Use OpenOffice.org
Firefox 3
Get Thunderbird
PSPad
Not f'd — you won't find me on Facebook