Bivši Microsoftov programer kaže da će Open Source uništiti Microsoft

Keith Curtis-After the Software WarsKeith Curtis bivši Microsoftov programer koji je radio 11 godina za Microsoft nakon što je dao otkaz isprobao je Linux i zavolio ga.

Keith Curtis je sa 20 godina odustao od Michiganskog fakulteta i postao programer u Microsoftu gdje je radio 20 godina. Radio je između ostaloga i na Microsoft Officu, Windowsima, Windows CE, MSN, mobitel aplikacijama i istraživačkim radovima.
Nakon što je otišao iz Microsofta isprobao je Linux, zavolio ga je i vidio je potencial u njemu.

Nekoliko njegovih izjava:

“Softver koji će ostvariti te vizije neće biti “u vlasništvu” od strane korporacije kao što su Microsoft i Apple, koje zapravo sprječavaju tehnološki napredak – biti će izgrađen u globalnoj zajednici (n.a. Open Source zajednici).”

“Programeri mogu zaraditi i tvrtke mogu smanjiti troškove pomoću slobodnog softvera (n.a. Open Source softver). After the Software Wars (n.a. njegova knjiga) objašnjava zašto je to istina, što još nedostaje u toj viziji, i kako svatko može biti uključen. Ova knjiga stavlja u kontekst i tehnologiju i obvezno je štivo za svakoga tko ima Microsoft na računalu ili posjeduje Microsoftove dionice.”

Zarada od prodaje knjige (koja je stvarno jeftina $8.99 Amazon papirnato izdanje) biti će upotrebljena u korist free software (softver otvorenog koda ili Open Source). Ako nemate novac možete je pročitati u Google books.

Više o Keith Curtisu i njegovoj knjizi pročitajte na njegovoj stranici http://keithcu.com/wordpress/?page_id=407

Tags: , , ,

Slični članci

Leave a Reply

*